Skip to content

Hvordan plassere kunst på vegg

Når du skal plassere kunst på veggen bør du først og fremst tenke på størrelsen på kunstverket og størrelsen på veggen. Et stort kunstverk på en liten vegg kan da lett overvelde rommet, mens et lite kunstverk på en stor vegg kan forsvinne og ikke få den oppmerksomheten det fortjener.

Et annet viktig moment å ta hensyn til er belysningen i rommet. Plasser gjerne kunsten under en spotlight eller i nærheten av naturlig lyskilder for å få mest mulig ut av fargene og detaljene i kunstverket.

Å plassere flere kunstverk sammen på en vegg kan også gi en fin effekt, men sørg for å velge kunstverk som har en fellesnemner – enten med farger eller tema.

Ved å tenke på disse faktorene kan du enkelt velge den beste plasseringen for dine kunstverk og skape en flott atmosfære i rommet.

Henge bilde i øyehøyde

Bilder henger vanligvis i øyehøyden for å være synlige og lett tilgjengelige. Når bilder henges for høyt eller for lavt, kan de være vanskelige å se og kan kreve unaturlige hodebevegelser for å se dem ordentlig. Øyehøyde er også en naturlig plassering for bilder, og det gir betrakteren muligheten til å se bildet i sin helhet og uten unødvendige distraksjoner.

En annen grunn til å henge bilder i øyehøyden er at dette er en standard praksis som gir en helhetlig estetisk følelse til rommet. Når alle bildene er plassert på samme nivå, vil de se mer sammenhengende ut og bidra til en jevnere visuell presentasjon.

I tillegg til å forbedre rommets utseende, kan riktig plassering av bilder skape en følelse av balanse og harmoni. Dette kan gjøre at rommet føles mer behagelig og imøtekommende for de som oppholder seg der.

Her er noen enkle trinn for å plassere bilder på veggen:

1. Finn ut hvor du ønsker å plassere bildene på veggen. Bruk en blyant for å merke av dette punktet.

2. Mål og merk på veggen for å bestemme den nøyaktige plasseringen og avstanden mellom hvert bilde.

3. Velg riktig type kroker eller festemidler avhengig av vekten på bildene og materialet på veggen.

4. Heng opp bildene ved å feste krokene eller festemidlene på veggen. Pass på at de er nivå med bakgrunnen.

5. Juster plasseringen av bildene hvis det trengs. Du kan også prøve å gruppere bildene sammen for optimal effekt.

Husk å ta hensyn til belysning og møblering når du velger hvor du vil plassere bildene. Med litt tålmodighet og nøyaktighet kan du skape en vakker bildevegg i ditt eget hjem.